Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός




Την αγγλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην φάση των 16 του Champions League. Δικαιώθηκε ο Μίτσελ που ζητούσε ομάδα από την Αγγλία.

Με την αγγλική Μάντσεστερ θα κληθεί ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει την συνέχεια του στο Champions League. Η κλήρωση ήταν ευνοική για τον Ολυμπιακό, που απέφυγε άλλα μεγαθήρια όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπάγερν, αλλά η αγγλική ομάδα δεν παύει να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Με τον Ντέβιντ Μόγιες στον πάγκο, έκανε καλή πορεία στη φάση των ομίλων, περνώντας ως πρώτη, ενώ πέτυχε και σημαντικές νίκες και με μεγάλα μάλιστα σκορ(0-5 μέσα στη Λεβερκούζεν). Το Champions League αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τον Σκωτσέζο προπονητή, που δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά στο πρωτάθλημα, έχοντας μείνει πολύ πίσω από την πρώτη θέση και τη διεκδίκηση του τίτλου.

Στις τάξεις των Άγγλων βρίσκονται παίκτες- αστέρια του ποδοσφαίρου, σε κάθε γραμμή. Ο Ντε Χέα είναι ο φύλακας άγγελος των κόκκινων διαβόλων και διεθνής με την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Στην άμυνα οι Φέρντιναντ, Βίντιτς και ο Τζόουνς είναι από τους καλύτερους αμυντικούς της Premier League, ενώ στα άκρα οι Ράφαελ και Εβρά είναι θα λέγαμε φουλ μπακ, καθώς μπορούν να αγωνιστούν και στα άκρα, δίνοντας περισσότερες επιλογές στον Μόγιες.

Στο χώρο του κέντρου τώρα εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πρωταθλητές Αγγλίας, καθώς η απόκτηση του Φελαινί δεν μοιάζει ικανή( μέχρι τώρα τουλάχιστον) να λύσει τα προβλήματα. Ο Μόγιες δεν έχει εκμεταλλευτεί τους παίκτες τους όπως θα ήθελε και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιεί και τον Γουέιν Ρούνει στο χώρο του κέντρου ως δεκάρι ή και στις πτέρυγες. Ο νεαρός Γιανουζάι δίνει πνοή στον άξονα αλλά ακόμα δεν είναι σε θέση να σηκώσει μόνος του το βάρος. Οι Βαλένσια και Άσλει Γιανγκ είναι έξω από τα νερά τους, με τον Ράιαν Γκιγκς στα 40 του, ακόμα να παραδίδει μαθήματα συμπεριφοράς και ποδοσφαίρου.

Στην επίθεση τώρα δεν χωρούν πολλά λόγια: Ρούνει, Βαν Πέρσι, Χαβιέρ Ερνάντες και Γουέλμπεκ, με τον καθένα από αυτούς να έχει απίστευτη έφεση στο σκοράρισμα. Συνεπώς η άμυνα του Ολυμπιακού έχει μπόλικη δουλειά , καθώς σημασία έχει να αποφύγει το γκολ, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι που γίνεται στην έδρα του.

Tο πρώτο ματς θα γίνει στο Φάληρο στις 25 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στο Old Trafford στις 19 Μαρτίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου