Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 3-1


Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό που νίκησε με 3-1 την βελγική ομάδα και πέρασε στην επόμενη φάση. Απίστευτο παιχνίδι με 3 κόκκινες κάρτες και 2 χαμένα πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χαβιέ Σαβιόλα με 2 γκολ, μάγεψαν Κάμπελ και Ολαιτάν.


Ο Μίτσελ παρέταξε πολύ καλά τον Ολυμπιακό και ικανό να απειλήσει την Άντερλεχτ τόσο ώστε να υποπέσει σε λάθος και να βγάλει γρήγορες επιθέσεις. Στο κέντρο το κενό του Μανιάτη το κάλυψε ο Μασάδο και στην επίθεση ο Ισπανός τεχνικός εμπιστεύτηκε την εμπειρία του Σαβιόλα. Και ο Αργεντινός τον δικαίωσε.


Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πολλά στημένα χωρίς να καταφέρουν να τα αξιοποιήσουν με εξαίρεση ένα φαουλ του Μασάδο που απομάκρυνε ο Προτό. Λίγα λεπτά μετά η σημαντικότερη στιγμή ήρθε με τον Σαβιόλα που με πολύ ωραία συνεργασία με τον Φουστέρ, έφτασε μια ανάσα από το γκολ αλλά το πλασέ του Σαβιόλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Προτό στο 32 ' . Ένα λεπτό μετά ο Αργεντινός σταρ του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ με ωραίο αριστερό σουτ βάζοντας φωτιά στο φαληρικό γήπεδο.





Σε μια στιγμή αδράνειας και μάλιστα μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σαλίνο έκανε μοιραίο λάθος και στην αντεπίθεση η Άντερλεχτ ισοφάρισε με τον Κλιένσταν στο 39'. Με το 1-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια, καθώς η ισοφάριση πάγωσε τους πάντες στο Γ.Καραισκάκης.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει νωρίς το ματς και μάλιστα του δόθηκε η ευκαιρία να προηγηθεί ξανά, όταν το σουτ του Σαβιόλα σταμάτησε με το χέρι ο Κουγιατέ, ο οποίος και αποβλήθηκε(2η κίτρινη). Ο Σαβιόλα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Προτό μάντεψε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι. Βέβαια ο Αργεντινός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 59' έκανε το 2-1 με πολύ δύσκολη προσπάθεια.





Η Άντερλεχτ άρχισε σταδιακά να χάνει μέτρα στο γήπεδο και η είσοδος του Βάις έδωσε φρεσκάδα στον Ολυμπιακό, αλλά και δεύτερο πέναλτι που αυτή τη φορά ανέλαβε να εκτελέσει ο Σλοβάκος. Το πέναλτι όμως ήταν κάκιστο και ο Προτό απέκρουσε με τα πόδια. Οι Βέλγοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν με τον Ζιλέ αλλά ο Ρομπέρτο έκανε μια μεγάλη επέμβαση και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό που παρά το γεγονός ότι ήταν με παίκτη παραπάνω, έδειχνε ιδιαίτερα αγχωμένος. Ο Τσόρι μπήκε για να κρατήσει και να μοιράσει σωστά την μπάλα, ο Μιλιβόγεβιτς αποβλήθηκε και εκείνος με 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Βάις και στο 93' ο Ολυμπιακός κλείδωσε τη νίκη με 3ο πέναλτι( !) αυτή τη φορά από τον Ντομίνγκεζ.

Ο Σλοβάκος μέσος βγήκε μόνος του απέναντι απέναντι από τον Προτό με τον Βέλγο τερματοφύλακα να τον ανατρέπει και να δεχτεί κόκκινη κάρτα με τον Μίτροβιτς να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια εφόσον η ομάδα του είχε ολοκληρώσει και τις 3 αλλαγές. Με αυτή την αγχωτική νίκη ο Ολυμπιακός πέρασε στους 16 του Champions League δεύτερος στον όμιλο του με 10 βαθμούς και πέτυχε το στόχο που είχε τεθεί από τα τέλη Αυγούστου : να περάσει στην επόμενη φάση.


Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους και στον Μίτσελ που δέχθηκε τεράστια αμφισβήτηση αλλά κατάφερε να πετύχει το πρωταρχικό φετινό στόχο του Ολυμπιακού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου