Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Άρης- Ολυμπιακός 0-2


Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Χαριλάου και πέτυχε την 14η νίκη του σε 15 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σκόραραν οι Τσόρι και Βάις, που ήταν και οι διακριθέντες του αγώνα. Έπεσε αρκετά η απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει το μυαλό του στην κλήρωση της Δευτέρας.





Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να πετύχουν μία ακόμα νίκη ώστε να πάνε ήρεμοι στη κλήρωση της Δευτέρας, που θα κρίνει και το κατά πόσο μπορούν να ελπίζουν στην συνέχεια της πορείας τους στην Ευρώπη. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να τελειώσουν από νωρίς το ματς και έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους αρχικά με τον Κάμπελ και στην συνέχεια με τον Ολαιτάν στην διπλή ευκαιρία του 4ου λεπτού. Δύο λεπτά μετά ο Τσόρι έδωσε στον Βάις και κινήθηκε ως κρυφός κυνηγός, με τον Σλοβάκο να του περνά υποδειγματικά την μπάλα και τον Αργεντινό να σκοράρει για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι και να ανοίγει το σκορ.


Εκεί ο ρυθμός έπεσε και ο Ολυμπιακός έδωσε αρκετό χώρο στον Άρη που ανέβηκε και πίεσε περισσότερο. Σε μία φάση από αυτές ο Τάτος ξέφυγε από τον Σάμαρη, με τον μέσο του Ολυμπιακού να τον κρατά από τον ώμο και να τον εμποδίζει να σκοράρει. Στην συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής του αγώνα δεν υπέδειξε (λανθασμένα) την εσχάτη των ποινών, με τον Άρη να διαμαρτύρεται έντονα. Λίγα λεπτά μετά ο Ολυμπιακός καθάρισε το ματς με τον Βάις να γίνεται σκόρερ αυτή τηφορά και με ωραία ατομική ενέργεια να κάνει το 0-2.

Ο ρυθμός κύλησε περίπου στα ίδια επίπεδα και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε σκοπό να πιέσει περαιτέρω, ενώ ο Άρης δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει, με εξαίρεση τον Τάτο και τον Αγάνθο που πάλευαν μόνοι τους με την αντίπαλη άμυνα.

Το ματς απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον με την είσοδο του Χαβιέ Σαβιόλα και του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο βραχύσωμος μέσος δεν χρειάζεται να αποδείξει σε κανέναν την ποιότητα που διαθέτει και μάλιστα στο 88' έκλεψε την μπάλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον συμπατριώτη του, αλλά ο Σαβιόλα νικήθηκε από τον Διούδη.

Με αυτή τη νίκη οι ερυθρόλευκοι συμπλήρωσαν 29 παιχνίδια αήττητοι εκτός έδρας και έτσι έσπασαν ένα ακόμα ρεκόρ με αυτήν τους την επιτυχία, το οποίο κρατούσε από τη σεζόν 1972-1974. Η τελευταία ήττα των ερυθρολεύκων ήταν απέναντι στην Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2012( 1-0, Βλαχοδήμος).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου