Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Δεν τους ξεχνά ποτέ...


Και πως να τους ξεχάσει... Μπορεί να έχουν περάσει 33 χρόνια μετά από το θλιβερό περιστατικό με τα θύματα της Θύρας 7, αλλά κανείς δεν έχει ξεχάσει εκείνα τα παιδιά. Και χθες οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τίμησαν με έναν υπέροχο τρόπο την μνήμη τους, δίνοντας το παρών στο Γ. Καραισκάκης. Για εκείνα τα παιδιά που λείπουν πολύ από όλους μας και ειδικά από τις οικογένειές τους.


Από τις 21.00 οι πόρτες του γηπέδου ήταν ανοικτές, με τον κόσμο να συγκεντρώνεται στην Θύρα 7 και να ετοιμάζεται για το τελετουργικό που κράτησε μέχρι την αλλαγή της μέρας, όπου και τιμήθηκε η μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών. 

Βίντεο με εικόνες, ντοκουμέντα και στιγμιότυπα τόσο από τον αγώνα όσο και από το τραγικό συμβάν εκείνης της ημέρας, έπαιζε καθ' όλη τη διάρκεια από τα μάτριξ του γηπέδου, ενώ ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην Θύρα 7, χωρίς να πλησιάζουν τις μαύρες θέσεις που σχηματίζουν το 7. 
 


Στη συνέχεια τα συνθήματα για τα αδικοχαμένα παιδιά ήχησαν σε όλο το φαληρικό γήπεδο, ενώ όταν η ώρα πλησίαζε μεσάνυχτα, 21 άτομα έκατσαν στις μαύρες θέσεις της κερκίδας με φωτοβολίδες, σχηματίζοντας τον αριθμό της Θύρας που βρίσκονταν το μεσημέρι της 8ης Φλεβάρη τα 21 παιδιά...Στην αναγγελία των ονομάτων των εκλιπόντων, ο κόσμος φώναξε παρών για τον καθένα ξεχωριστά, ενώ για κάθε ''άγγελο'' ένα καπνογόνο πέταξε στον ουρανό. Κάθε κίνηση ήταν φορτισμένη, ο κόσμος δεν ξεχνά τα παιδιά που χάθηκαν για την ιδέα του Ολυμπιακού, όσα χρόνια και να περάσουν. 




 Μακάρι ο αθλητισμός να μην ξαναβιώσει τόσο άσχημες στιγμές. Γιατί άλλωστε γεννήθηκε για τις χαρές και τις λύπες (μέσα στο γήπεδο)...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου