Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Με το ζ(Τσ)όρι στους 4 : Ατρόμητος- Ολυμπιακός 1-1

 

Έχει γίνει ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού και κάτι τέτοιο αποδείχτηκε και τώρα. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ αλλά πήρε την πρόκριση στην φάση των ημιτελικών απέναντι στον Ατρόμητο, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Άνοιξε το σκορ με τον Ταυλαρίδη ο Ατρόμητος, ισοφάρισε με πέναλτι για τον Ολυμπιακό ο Ντομίνγκεζ. Και τα δύο γκολ είναι αμφισβητούμενα βέβαια.
 
Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να αφήσουν τον Ατρόμητο να τους απειλήσει με αποκλεισμό και φρόντισαν στον επαναληπτικό να μπουν δυνατά στο γήπεδο, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά την εστία του Σηφάκη. Ο Ατρόμητος δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τον Φάμπιο, ενώ ο Ολαιτάν για τους ερυθρόλευκους δεν μπόρεσε σε 2 περιπτώσεις να νικήσει τον Σηφάκη (αρχικά στο 15' και στο τέλος του ημιχρόνου μετά το γκολ του Ατρομήτου). Στο 41ο λεπτό το φάουλ του Ούμπιντες δυσκόλεψε τον Μέγερι που δεν απομάκρυνε σωστά  την μπάλα και ο Ταυλαρίδης σε κενή εστία έκανε το 1-0. (ο αμυντικός του Ατρομήτου είναι σε θέση οφσάιντ όταν σκόραρε).

 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός καλούνταν να ανατρέψει τος εις βάρος του σκορ, καθώς το αποτέλεσμα τον άφηνε εκτός θεσμού. Με τον Σηφάκη να κρατάει ανέπαφη την εστία του όποτε χρειάστηκε το γκολ δεν ερχόταν εύκολα, όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Ντινγκά ο Μπάλας στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την βρήκε με το χέρι  (όπως λανθασμένα θεώρησε ο διαιτητής) και καταλογίστηκε πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντομίνγκεζ και έκανε το 1-1.
 

Και οι δύο ομάδες κυνήγησαν και δεύτερο τέρμα με τον Ντινγκά και τον Πέρεζ από τον Ολυμπιακό και τον Ούμπιντεζ και Δημούτσο να αγγίζουν το 1-2 και 2-1 αντίστοιχα. Το τέλος του αγώνα έδωσε την αγχωτική πρόκριση στην επόμενη φάση για τον Θρύλο, που τα βρήκε... μπαστούνια απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, καθώς σε 4 φετινά ματς ο Ολυμπιακός νίκησε μόλις μια φορά (με 2-1 στο Φάληρο)  ενώ τα υπόλοιπα ματς ήρθαν ισόπαλα (η σημερινή ισοπαλία ήταν η μοναδική με τέρματα).
 

Σειρά έχει ο ΠΑΟΚ, καθώς αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό, όπου εκεί θα βρεθεί ο νικητής του αγώνα ΟΦΗ- ΠΑΟ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου