Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Με το μυαλό στα 21 παιδιά : Ολυμπιακός- Παναιτωλικός 2-1



  O Ολυμπιακός έμεινε στην... βαριά ανάμνηση του τρομερού δυστυχήματος του 1981 και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό Παναιτωλικό, νικώντας με 2-1. Οι Ολαιτάν και Κάμπελ πέτυχαν την ανατροπή, ενώ για τους Αγρινιώτες σκόραρε ο Καμαρά. Ντεμπούτο για τον Βαλντέζ. Ένα ακόμα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους.


Ιδιαίτερη η σημερινή μέρα για τον Ολυμπιακό, καθώς πριν τον αγώνα και οι 22 ποδοσφαιριστές κατέθεσαν λουλούδια μπροστά στην Θύρα 7, ως φόρο τιμής για εκείνα τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα την 8η Φεβρουαρίου του 1981. Τόσο οι παίκτες του Παναιτωλικού, όσο και του Ολυμπιακού δεν ξέχασαν τους 21 φιλάθλους που χάθηκαν εκείνη την ημέρα και τίμησαν την μνήμη τους.

Με την έναρξη του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν συνέλθει μάλλον από το ιδιαίτερο της ημέρας, καθώς ο Παναιτωλικός τους αιφνιδίασε και άνοιξε το σκορ με τον Καμαρά στο 5', μετά από σοβαρό λάθος του Μανιάτη. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να βρει χώρους και παρά τα πολλά κόρνερ που κέρδισε δεν μπόρεσε να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα του Παναιτωλικού. 


Όλα αυτά μέχρι το 26ο λεπτό, όταν μετά από αναταραχή στην άμυνα του Παναιτωλικού, ο Σέποβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ολαιτάν έκανε με κεφαλιά το 1-1. Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε την ομάδα του Αγρινίου και ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο, δίχως όμως κάτι να αλλάζει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν απειλητικοί και ήθελα να κάνουν την ανατροπή, αλλά από τη μία η αστοχία και από την άλλη τα λάθη δεν το επέτρεψαν. Ο Μίτσελ έβαλε στον αγώνα τους Ιμπαγάσα και Νέλσον Βλαντέζ , με τον Παραγουανό να κάνει το ντεμπούτο του, αλλά να μην σκοράρει, καθώς του λείπει φυσική κατάσταση. Στο διάστημα που αγωνίστηκε έκανε σωστές κινήσεις και έδειξε καλά στοιχεία.


Πάλι από στημένο ήρθε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας, όταν από το κόρνερ του Ιμπαγάσα , τη μπάλα σταμάτησε με το χέρι ο Μπακάκης και την εσχάτη των ποινών να αναλαμβάνει ο Κάμπελ, γράφοντας το 2-1. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό να κινδυνεύει πάντως και με δεύτερο γκολ, αλλά ο Ρομπέρτο δεν θα μπορούσε να νικηθεί 2η φορά από τον Καμαρά.



Ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη έφτασε τους 62 βαθμούς και πήγε τη διαφορά στο +14 από τον δεύτερο Πάοκ, που ηττήθηκε σήμερα στα Περιβόλια από τον Πλατανιά. Σειρά έχει ο Πανιώνιος στην εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης.

Πάντως για έκτο παιχνίδι στη σειρά η εμφάνιση δεν ήταν καθόλου καλή και αυτό αποτελεί ένα καμπανάκι εν όψει της συνέχειας, αλλά και του τελικού με Μάντσεστερ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου