Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Παρί – Ολυμπιακός 2-1



 Ο Θρύλος το πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στη Γαλλία. Η Παρί πήρε τη νίκη με 2-1 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση ως πρώτη μάλιστα του ομίλου. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βάλει δύσκολα στους Παριζιάνους και εκεί που πολλοί περίμεναν… ντόρτια και πεντάρες έκανε την Παρί να ανασάνει ανακουφισμένη μετά το τέλος του αγώνα.



Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αρκετά νωθρά και με ιδιαίτερο πρόβλημα στην αριστερή πλευρά, απ’ όπου ήρθε και το πρώτο γκολ της Παρί. Ο Βαν Ντε Βιλ εκμεταλλεύτηκε την απουσία και την μη γρήγορη αντίδραση του Μπονγκ και η παράλληλη μπαλιά του βρήκε τον Ιμπραίμοβιτς, που με προβολή έκανε το 1-0 μόλις στο 7ο λεπτό. Αυτό το γκολ ξύπνησε τους Πειραιώτες, που απάντησαν στο γκολ του Ζλάταν με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του Μήτρογλου. Μία στο 14’ όταν η πολύ ωραία πάσα του Κάμπελ βρήκε τον επιθετικό του Ολυμπιακού αλλά το πλάσε του απέκρουσε ο Σιρίγκου και άλλη μια στο 39’, όταν από κόντρες βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που έκανε είχε την ίδια τύχη με την πρώτη του ευκαιρία. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο και να έχει κρατήσει την Παρί στο 1-0 και τις ελπίδες του ζωντανές.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια θετικότατη εξέλιξη για τους ερυθρόλευκους, καθώς η ανόητη ενέργεια του Βεράτι έφερε την αποβολή του και ο Ολυμπιακός έδειχνε να ανεβαίνει. Για λίγα λεπτά κατάφερε να πιέσει την Παρί, μέχρι να αναλάβει και πάλι δράση ο Ζλάταν, που είδε δύο φορές τον Ρομπέρτο να του λέει όχι και την άλλη την μπάλα να πηγαίνει άουτ. Ο Τσόρι έδωσε την απαιτούμενη φρεσκάδα στον Ολυμπιακό, ο οποίος πίεσε περισσότερο και μάλιστα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 79’ με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το χρυσό γκολ και να φέρνει το ματς σε απόλυτη ισορροπία. Η αλήθεια είναι πάντως ότι το γκολ που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός είναι από θέση οφσάιντ.







Οι ερυθρόλευκοι, έχοντας και τον Χαβιέ Σαβιόλα στην εντεκάδα , που είχε περάσει λίγο πιο πριν ως αλλαγή, προσπάθησαν αρχικά να πιέσουν και για ένα δεύτερο γκολ, αλλά το πλήρωσαν στο 90’ με τον Καβάνι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ και να στέλνει την Παρί στα ουράνια. Απόλυτη ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό, που είχε στα χέρια του ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα.
Οι ερυθρόλευκοι τώρα θέλουν τη νίκη απέναντι στην Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική , ώστε να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του
Champions League, καθώς οι Πορτογάλοι πήραν τη νίκη μέσα στο Βέλγιο με 3-2 ( γκολ στο 90’) !

Πίκρα αλλά και χαρά για μια μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό απέναντι σε ένα μεγαθήριο. Το πάλεψε και έχασε στα τελευταία λεπτά. Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια , αλλά θα είναι κρίμα να χαθεί αυτή η πρόκριση.

Η βαθμολογία του 3ου Ομίλου
:

1. Παρί 13
2. Ολυμπιακός 7
3. Μπενφίκα 7
4. Άντερλεχτ 1






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου