Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ένας Άγιος με γάντια



Προσπαθεί να μας τρελάνει ο Ισπανός δεν εξηγείται αλλιώς. Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μας από αυτόν τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ τερματοφύλακα. Στα μέσα Νοέμβρη έχει κάνει όλο το Φάληρο να φωνάζει το όνομα του ρυθμικά και να ζητά επίμονα την παραμονή του. Το τελευταίο λίγο δύσκολο βέβαια, αλλά δεν είναι ακόμα καιρός για τέτοιες σκέψεις.

Ήρθε αθόρυβα στους πρωταθλητές, την περίοδο που έγινε ένα απίστευτο ντεμαράζ μεταγραφών. Μετά την μεγάλη κίνηση με τον Σαβιόλα, οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν άμεσα τον Ρομπέρτο, μέσα σε μία μέρα , καθώς ο Ισπανός πορτιέρο αποτελούσε διακαή πόθο του Μίτσελ για τον άσο. Ο Ρομπέρτο, που ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ήρθε δανεικός για ένα χρόνο και άμεσα , από τα φιλικά μάλιστα( στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ και την Άντερλεχτ ) έδειξε τα πολύ καλά στοιχεία που διαθέτει.



Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε με την Παρί και μάλιστα θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράσημο για την συνέχεια της καριέρας του. Ο Ισπανός απέκρουσε το πέναλτι του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς στην ήττα με 1-4 στην πρεμιέρα του Champions League και είπε στοπ σε μια ακόμα πιο βαριά ήττα για την ομάδα του. Επόμενος σταθμός στο Βέλγιο. Απέναντι στην Άντερλεχτ τώρα. Αυτή τη φορά στην άσπρη βούλα ο Μίτροβιτς, χωρίς όμως να έχει διαφορετική τύχη , καθώς και πάλι ο Ρομπέρτο κρατάει ανέπαφη την εστία του, ενώ προηγουμένως έχει σώσει αρκετές φορές τον Ολυμπιακό από βέβαιο γκολ.




Βέβαια το χατ τρικ του Μήτρογλου ήταν εκείνο που επισκίασε την εμφάνιση του Ρομπέρτο, χωρίς να την υποβαθμίζει σε κανέναν βαθμό. Ο Ισπανός έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές όλων στο Λιμάνι και την εμπιστοσύνη της άμυνάς του, κάτι πολύ σημαντικό και απαραίτητο για την θέση του. Για αυτόν έρχεται μια μεγάλη δοκιμασία στην Πορτογαλία. Απέναντι στην πρώην ομάδα του. Την Μπενφίκα. Αποτυχημένο τον χαρακτήρισαν πολύ και γκαφατζή και ευελπιστούσαν σε λάθος του. Η έξοδος του στο γκολ του Καρντόσο τους δικαιώνει. Προσωρινά…


Το βράδυ της Τρίτης θα το θυμούνται για τα καλά όμως οι Πορτογάλοι. Ο Ρομπέρτο τους σταματά 7 φορές( ! ) και είναι αλάνθαστος στις εξόδους του. Με την παρουσία του κρατά όρθιο τον Ολυμπιακό και του χαρίζει μια τεράστια νίκη , που τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στους 16. Το τέλος του ματς τον βρίσκει στο έδαφος να χτυπά δυνατά τα χέρια του. Ξέρει ότι έκανε αυτό που έπρεπε. Νίκησε ΜΟΝΟΣ του την πρώην ομάδα του και τα όσα γράφτηκαν για αυτόν. Η αναγνώριση από τον Μίτσελ δικαιολογημένη. Καθώς και απαραίτητη η παραμονή του, όσο δύσκολο και να είναι. Γιατί τέτοιοι παίκτες χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Με πάθος και πίστη στις δυνατότητές τους.



Δείτε σε βίντεο την απίστευτη εμφάνιση του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού :





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου