Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ολυμπιακός- Μπενφίκα 1-0






Μήπως τελικά ο τροχός γύρισε ; Ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη μετά χιλίων κόπων και βασάνων απέναντι στην Μπενφίκα , με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα με κεφαλιά από κόρνερ του Χολέβα. Ένας Ολυμπιακός κουρασμένος, σκασμένος, χωρίς φαντασία… Κοινώς μακριά από τον πολύ καλό του εαυτό, τον οποίο φρόντισε να δείξει στην Λισσαβώνα. Όμως εκεί δεν ήρθε η νίκη, καθώς η λάθος έξοδος  του Ρομπέρτο στέρησε δεύτερο συνεχόμενο διπλό από τους Πειραιώτες.






Μπορεί ο Ισπανός πορτιέρο να διαβάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να αφηνιάσει( αυτή την φορά) απέναντι στον Πάοκ την Κυριακή. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο. Σε ένα παιχνίδι που οι αετοί πάταγαν περιοχή κατά το δοκούν, ο Ρομπέρτο τους σταμάτησε 7 φορές και έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Ολυμπιακό, στην συνέχεια της πορείας του στο Champions League. Τα δημοσιεύματα του πορτογαλικού τύπου φαίνεται ότι τον άγγιξαν και δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω. Αξίζει όλα τα λεφτά η σκηνή μετά το τέλος του ματς. Ο Μίτσελ τρέχει να αγκαλιάσει πρώτα τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και μετά τον σκόρερ, Κώστα Μανωλά. Αναγνώριση και σεβασμός από τον κόουτς σε δύο παίκτες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο ματς της Τρίτης.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να αναχαιτίσει τις επιθετικές ορέξεις των Πορτογάλων, που βρέθηκαν στο δεκάλεπτο δύο φορές σε ευνοϊκή θέση για γκολ, αλλά τους σταμάτησε ο Ρομπέρτο. Ένα σουτ του Μήτρογλου ήταν η απάντηση του Ολυμπιακού, πριν το 13ο λεπτό, όταν ο Κώστας Μανωλάς με τρομερό άλμα και κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο φαληρικό γήπεδο. Μετά ο Ολυμπιακός, έχοντας το προβάδισμα, υποχώρησε και έδωσε αδικαιολόγητα περισσότερο χώρο στον Μπενφίκα, που πίεσε αρκετά αλλά η πραγματική απειλή θα ερχόταν μετά την ανάπαυλα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάρκοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρομπέρτο, ούτε ο Σίλβιο λίγα λεπτά μετά, ούτε ο Τζούρισιτς δύο φορές στο στο 78’ και στο 88’ , με τον Ολυμπιακό να απειλεί μόλις μία φορά με τον Σαλίνο στις καθυστερήσεις, αλλά ο Βραζιλιάνος μπακ δεν είχε το καθαρό μυαλό να τελειώσει τη φάση και το ματς. Ευτυχώς δεν ήταν μοιραίος και ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη, που τον φέρνει μία ανάσα από την πρόκριση. 







.Οι νταμπλούχοι δεν έπιασαν καλά στάνταρ απόδοσης, δείχνοντας καταπονημένοι από τα συνεχόμενα ματς. Δεν είναι λίγο πράγμα άλλωστε να παίζεις με Παναθηναϊκό και Μπενφίκα σε διάστημα μόλις 4 ημερών και να πετυχαίνεις δύο νίκες. Η δουλειά που έχουν κάνει παίκτες και προπονητικό τιμ αποδίδουν, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο καλύτερο σημείο και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Το ματς με τον Πάοκ την Κυριακή είναι το τελευταίο του δύσκολου αυτού προγράμματος και ίσως από τα πιο κρίσιμα ματς της χρονιάς. Καθώς με ενδεχόμενη νίκη παίρνουν σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Υ.Γ : Μετά την πρεμιέρα με την Παρί και την βαριά ήττα με 1-4 οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τα αποθέματα και διέλυσαν με 0-3 μέσα στο Βέλγιο την Άντερλεχτ αν και δεν έπαιξαν καλά. Το ίδιο συνέβη και χθες με τους Πορτογάλους, καθώς η νίκη που άδικα δεν ήρθε στην Πορτογαλία ήρθε στο Γ. Καραϊσκάκης. Χρήσιμη παρατήρηση ; Η νίκη δεν απαιτεί πάντα καλή εμφάνιση, αλλά σωστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα. Κάτι που στέρησε πολλές φορές την πρόκριση στους ερυθρόλευκους.

Η βαθμολογία του 3ου Ομίλου

1. Παρί Σ. Ζερμαίν   10  ( 13-2)
2. Ολυμπιακός          7    ( 6-5)
3. Μπενφίκα              4     (3-5)
4. Άντερλεχτ              1    (1-11)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου