Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Γιατί οι Έλληνες μπορούν !



Μπορούμε να πιστέψουμε σε μεγαλύτερα πράγματα ; Μπορούμε να ζητήσουμε κάτι που να μην μας το έχει δώσει ο ελληνικός αθλητισμός ; Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Κάθε χρόνο τους μπαίνουμε στο μάτι. Με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας υποβαθμίσουν, να μας λοιδωρήσουν και να μας βγάλουν από τη μέση. Δεν γίνεται όμως. Ο Έλληνας είναι μαχητής. Και ξέρει να πολεμά καλύτερα από τον καθένα. Έτσι θα πολεμήσουν τα παλικάρια μας και αυτό το καλοκαίρι. Γιατί ΝΑΙ ! Θα είμαστε εκεί.

Θα είμαστε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το έπος του Euro 2004 είχε ανάλογη συνέχεια. Μετά το Euro του 2008 και του 2012, καθώς και το Mundial του 2010, έρχεται άλλο ένα μεγάλο καλοκαίρι για τους διεθνείς μας. Δεν είναι άδικα εκεί. Έκαναν το καθήκον τους απέναντι στου Ρουμάνους  και στα δύο παιχνίδια. Τους πάτησαν. Και χωρίς καμία υπερβολή έδειξαν την ανωτερότητά τους. Δεν τσίμπησαν στις προκλήσεις τους, δεν επηρεάστηκαν από τίποτα. Ήταν αυτοί που έπρεπε και στα δύο παιχνίδια.

Πρέπει πλέον να σκεφτούμε τι άλλο μπορεί να μας προσφέρει ο ελληνικός αθλητισμός. Μετά τα π΄ρωτα ευρωπαικά κύπελλα από τον Πάοκ και τον Άρη στο μπάσκετ, μετά τις 9 κατακτήσεις Eυρωλίγκας από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό, ήρθε η μεγάλη στιγμή του Euro το 2004, το Ευρωμπάσκετ του 2005, η 2η θέση στο Μουντομπάσκετ. Και καλό θα ήτνα να μην επεκταθώ, γιατί θα ξεφύγω. Δύσκολα πλέον να σταματήσουμε να τρελαίνουμε κόσμο ! Κα ας μας θεωρούν αουτσάιντερ . Και ας μας θεωρούν τελειωμένους και ξυπόλητους. Την ψυχή των Ελλήνων δεν την έχει καμία άλλη χώρα σε όλο το κόσμο! Κάτι που δεν αποκτάται με χρήματα.

Ας θυμηθούμε τους δύο αγώνες που έκριναν την πρόκριση στα τελικά του Mundial της Βραζιλίας :



Ελλάδα- Ρουμανία 3-1 :

 


Το πρώτο ματς έγινε στο Γ. Καραισκάκης στις 15 Νοεμβρίου. Η εθνική μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ με τον Μήτρογλου, ύστερα από την πολύ ωραία ασιστ του πολυτιμότερου παίκτη της Εθνικής , Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Οι Ρουμάνοι κατάφεραν να ισοφαρισούν από στημένη μπάλα, με τον Στάνκου να παίρνει την κεφαλιά και να τιμωρεί την αδράνεια της ελληνικής άμυνας. Το γκολ των Ρουμάνων δεν αποσυντόνισε την Εθνική, καθώς ένα λεπτό μετά ήρθε και το 2-1 αυτή τη φορά από τον Σλπιγγίδη. Η μπαλιά του Σαμαρά βρήκε τον Τοροσίδη, που χωρ΄ςι να το σκεφθεί έκανε τη σέντρα μέσα στη περιοχή των Ρουμάνων. Εκεί βρέθηκε ο Σάλπι, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της Εθνικής και δίνοντας ξανά προβάδισμα. όλα αυτά συνέβησαν σε διάστημα 21' , με την Ελλάδα να πηγαίνει με το 2-1 στα αποδυτήρια.




   Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Εθνική μας με την ίδια έκρηξη και σπιρτάδα, καθώς αναζητούσε ένα ακόμα γκολ που θα της έδινε μεγαλύτερο προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού στην Ρουμανία. Αυτό ήρθε στο 66', όταν το φάουλ του Σαμαρά απομακρύνθηκε προσωρινά από την ρουμανική άμυνα, για να έρθει ο Μήτρογλου και πάλι να πετύχει το 2ο προσωπικό του γκολ και να κάνει το 3-1.




 Ντελίριο ενθουσιασμού και χαράς στο γήπεδο που σείστηκε από τους πανηγυρισμούς 35.000 φιλάθλων, που έβλεπαν την Εθνική να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη απέναντι στους Ρουμάνους. Οι μεγάλες ευκαιρίες του Σαμαρά, του Μήτρογλου και του Κατσουράνη στέρησαν και το 4ο γκολ, που θα μας εξασφάλιζε από τον πρώτον αγώνα κιόλας την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.






Ρουμανία - Ελλάδα 1-1 :




O επαναληπτικός στη Ρουμανία βρίσκει τους διεθνείς να πιστεύουν σε θετικό αποτέλεσμα και στην έδρα των αντιπάλων τους, αλλά επ' ουδενί δεν έχουν κλειδώσει ακόμα τη πρόκριση . Τους περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι Ρουμάνοι έχουν δημιουργήσει κολασμένη ατμόσφαιρα και θέλουν να ζορίσουν την Ελλάδα, ώστε να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή. Ο ρουμανικός τύπος έχει δυναμιτίσει αφάνταστα το παιχνίδι και θέλει να προκαλέσει νευρικότητα στον αντίπαλό τους. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συμβαίνει. Η Ελλάδα μπαίνει πολύ προσεκτικά στο ματς, και περιμένει τη στιγμή που θα χτυπήσει. Έχοντας προειδοποιήσει αρχικά με τον Χολέβα στο 17' και με τον Σαμαρά στο 21', το γκολ έρχεται στο 22ο λεπτό. Ο Καραγκούνης με πία πάσα όνειρο βρίσκει τον Μήτρογλου και ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία.



0-1 και η Εθνική μας είναι στου Μουντιάλ. Ακόμα και το αυτογκολ του Τοροσίδη, ακόμα και αυτή η πολύ άτυχη στιγμή δεν μπόρεσε να εμποδίσει την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής . Το ματς φτάνει στο τέλος του και οι διεθνείς μας πανηγυρίζουν την μεγάλη αυτή επιτυχία μέσα στο Νασιονάλ Αρίνα. Οι Ρουμάνοι σαστισμένοι, ο Πιτούρκα σκέφτεται πως θα περνά το χρόνο του στο μοναστήρι και η Εθνική μας είναι στο Μουντιάλ!





Οι δηλώσεις των Καραγκούνη και Σάντος μας αφήνου εμφανώς συγκινημένους και χαρούμενους. Δείχνουν ότι για εμάς σημασία έχει η συμμετοχή και η χαρά που δίνουν σε όλους τους Έλληνες με τα κατορθώματά τους. Και ποιος ξέρει ; Μπορεί ο Κάρα να σηκώσει τον Ιούλιο το τρόπαιο... 



Θυμηθείτε τα δύο ματς, που μας έδωσαν το εισιτήριο για τη Βραζιλία !

Ελλάδα Ρουμανία 3-1




Ρουμανία Ελλάδα 1-1











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου