Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Πανθρακικός- Ολυμπιακός 1-4


Φαίνεται πως η διακοπή του πρωταθλήματος δεν μπορεί να αναχαιτίσει το τρένο που ακούει στο όνομα Ολυμπιακός. Μετά το εκπληκτικό 3 στα 3 με Παναθηναικό, Μπενφίκα και Πάοκ, οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, παίρνοντας μια εύκολή νίκη στην Θράκη με το επιβλητικό 1-4. Η απόδοση των παικτών δεν ήταν καλή καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά το ξέσπασμα του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε την νίκη στους «Πειραιώτες» και τους κράτησε σε απόσταση 6 βαθμών από τον δεύτερο Πάοκ.


Ο Ολυμπιακός πήγε στη Θράκη χωρίς πολλούς βασικούς του παίκτες, καθώς ο Μίτσελ είχε στο μυαλό του τον πολύ σημαντικό αγώνα με την Παρί την Τετάρτη στα πλαίσια του Champions League. Έτσι οι Μανιάτης, Χολέβας, Σιόβας( με τραυματισμό), Μήτρογλου απουσίασαν από την αρχική εντεκάδα, ώστε να πάρουν ανάσες. Οι πειραιώτες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 21' , όταν με φάουλ ο Σάμαρης σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κώστα Μανωλά και ο Έλληνας αμυντικός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο έδειξε να χαλαρώνει και ως συνέπεια αυτού, ισοφαρίστηκε από τον Πανθρακικό με τον Ίγκορ στο 41', που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ρομπέρτο.


Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό πιο ορεξάτο και φρέσκο, καθώς πίεσε περισσότερο την άμυνα του Πανθρακικού, που δεν μπορούσε να αναχαιτίσει τις επιθετικές βλέψεις του αντιπάλου της, που πήρε το προβάδισμα με ένα τυχερό γκολ του Κάμπελ στο 53'. Ύστερα από σέντρα του Βάις, ο Κοσταρικάνος άσος πήρε τη κεφαλιά, η οποία με περίεργη τροχιά που είχε ξεγέλασε τον Κουτσόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του. Το κρεσέντο του Ολυμπιακού έδωσε τη δυνατότητα και για τρίτο γκολ, αυτή τη φορά από τον Σάμαρη, που με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-3, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Το ματς εξελίχθηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, καθώς οι ποδοσφαιριστές είχαν το μυαλό τους και στον δύσκολο αγώνα της Τετάρτης με την Παρί. Το 1-3 έδωσε μάλιστα και την ευκαιρία στον Ισπανό προπονητή να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Μιγκέλ Τόρες, που επιτέλους έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα και μπορεί να προσφέρει πλεόν τις υπηρεσίες του. Στο  88' έγινε και το 4-1 μετά από υπέροχη ασίστ του mvp του αγώνα Σάμαρη στον Σαβιόλα, που με ωραίο τσίμπημα πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κουτσόπουλο, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.


Ο Ολυμπιακός λοιπόν, μετά και από αυτή τη νίκη, έφτασε τις 11 στο πρωτάθλημα σε 12 παχνίδια, έχοντας μόλις μια απώλεια με τον Παναιτωλικό την 5η αγωνιστική( 0-0 ) και έτσι ισοφάρισε το καλύτερό του ξεκίνημα από το 1966, όπου με προπονητή τον μεγάλο Μάρτον Μπούκοβι, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν 11 νίκες και 1 ισοπαλία στις 12 πρώτες αγωνιστικές. Μάλιστα τώρα ο Ολυμπιακός, με δύο νίκες απέναντι στον Εργοτέλη και στον Αστέρα  Τρίπολης στην έδρα του, μπορεί να καταρρίψει το ρεκόρ.

Δείτε εδώ τα γκολ του αγώνα, όπως τα μετέδωσε η κάμερα της Nova :













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου