Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Σαν σήμερα το πρώτο διπλό



Έξι χρόνια πέρασαν από το πρώτο μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και το Redder.gr θυμάται εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι.
Σαν σήμερα ήρθε η πρώτη εκτός έδρας νίκη που χρόνια κυνηγούσαν χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» από την πρώτη τους συμμετοχή σε ομίλους το 1997.
Τη χρονιά 2007-2008, οι Πειραιώτες κληρώθηκαν με τις Ρεάλ, Βέρντερ και Λάτσιο και την πρώτη αγωνιστική, στο άδειο λόγω τιμωρίας Γεώργιος Καραϊσκάκης, δεν μπόρεσαν να νικήσουν την Λάτσιο( 1-1) και έτσι ήρθε η μουρμούρα για τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Τάκη Λεμονή.
Εκείνος όμως διέψευσε τους πάντες στο επόμενο ματς των ομίλων, οπού ο Ολυμπιακός έκανε μια τεράστια εμφάνιση και πήρε τη νίκη 3-1, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από το γκολ του Αλμέιδα. Οι ερυθρόλευκοι γύρισαν το ματς με τα γκολ των Στολίδη, Πατσατζόγλου και Κοβάσεβιτς και ο Ολυμπιακός έκανε το «θαύμα της Βρέμης », πετυχαίνοντας αυτό που πάντα ζητούσε.
Αυτή η νίκη φαίνεται ότι «ξεκλείδωσε» τους «ερυθρόλευκους», που από τότε πανηγύρισαν διπλό άλλες 4 φορές, με πιο πρόσφατη την εμφατική νίκη επί των Βέλγων στο ματς της Τετάρτης με 3-0. Η νίκη επί της Βέρντερ έδωσε την αυτοπεποίθηση που πάντα έλειπε από τους παίκτες του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας ματς και αποτέλεσε τον προάγγελο των μεγάλων επιτυχιών που ακολούθησαν.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα της 3ης Οκτωβρίου του 2007 : 
  

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου