Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δεν σταματά πουθενά! Oλυμπιακός- Αστέρας 4-0

 

Ένα... ευχάριστο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος περίμενε σήμερα τ απόγευμα τους παίκτες του Ολυμπιακού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα άλλαζε και το σκορ. Μετά τη νίκη με 4-0 επί της Καλλονής στο ματς του Σαββάτου, οι Πειραιώτες νίκησαν με το ίδιο σκορ τον Αστέρα Τρίπολης για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, και το σκορ δεν αφήνει περιθώρια για... εκπλήξεις στον επαναληπτικό. Ξανά γκολ από τον Ντομίνγκεζ, ενώ τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι Κάμπλε, Μπονγκ και Ολαιτάν. Ντεμπούτο από τον Πελέ που υπόσχεται να δουλέψει αρκετά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ.





 Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά και προσοχή, κάτι που συνέστησε και ο Μίτσελ, που θυμόταν μάλλον την δύσκολη και αγχωτική νίκη με 2-0 επί της ομάδας της Αρκαδίας για το πρωτάθλημα. Ο Βλάντιμιρ Βάις ήταν ορεξάτος και κέρδισε πέναλτι από τον Τσαμπούρη στο 17', με τον Ντομίνγκεζ να αναλμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί από τα 11 βήματα, ανοίγοντας το σκορ. Ο Αστέρας ανέβηκε και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, δίνοντας την δυνατότηα στον Ολυμπιακό να βρεί περισσότερους ανοιχτούς χώρους. κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον Κάμπελ να κάνει το 2-0 σε κενή εστία μετά από παράλληλη σέντρα του Χολέμπας. Τα πράγματα δεν ήταν ευνοικά για τον Αστέρα, που μάλιστα έμεινε και με 10 παίκτες, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, αφού ο Μπαράλες αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Οι Αρκάδες έχουν παράπονα για μία φάση όπου ο Μανωλάς κρατά παρατεταμένα τον επιθετικό του Αστέρα και θα έπρεπε να καταλογισθεί πέναλτι, ενώ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Γκοιάν έκανε πέναλτι στον Ολαιτάν,αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζεται.











Οι ερυθρόλευκοι μπηκαν κεφάτοι και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Μπονγκ πήρε την θέση του Σιόβα και μάλιστα σκόραρε στο 56' , ύστερα από την πολύ ωραία ασίστ του Μανιάτη. Εκεί έδειξε να τελειώνει το ματς... αλλά και η πρόκριση , κάτι που επιβεβαιώθηκε 4 λεπτά αργότερα, όταν ο Ολαιτάν εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ερνάντες και με πλασέ έκανε το 4-0. Η έκταση του σκορ έδωσε την δυνατότητα στον Μίτσελ να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Πελέ. Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και παραλίγο να σκοράρει, αλλά ο Ερνάντες του ανρήθηκε το 5-0. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα δουλέψει σκληρά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ.

Ο επαναληπτικός είναι την επόμενη εβδομάδα και έχει τυπικό χαρακτήρα όπως θέλουν να πιστεύουν οι περισσότεροι βέβαια, καθώς ο Μίτσελ δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τη νίκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου