Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο Ολαϊτάν έσωσε την παρτίδα. Ολυμπιακός- Λεβαδειακός 2-0



Νωθρό το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, που είχε... αλλού το μυαλό του και τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο απέναντι στον Λεβαδειακό, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 με τα τέρματα του Νιγηριανού επιθετικού αλλά και του Χολέβας. Ανέτοιμος έδειξε ο Κώστας Μήτρογλου, πολύ σωστό και μετρημένο παιχνίδι από τον Σαβιόλα. 


Με Μήτρογλου και Σαβιόλα στην επίθεση παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, που ήθελε να αφήσει πίσω του το κακό ματς και την ισοπαλία με 0-0 στο Περιστέρι την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Ατρόμητο. Τα πράγματα βέβαια δεν ήταν τόσο εύκολα όσο θα τα περίμεναν οι ερυθρόλευκοι, καθώς η ομάδα της Βοιωτίας παρατάχθηκε πολύ σωστά στο γήπεδο και έκλεισε τους χώρους. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 7' για πρώτη φορά, με τον Βάις να χάνει την ευκαιρία της χρονιάς, καθώς σε κενή εστία αστόχησε με ένα πολύ αδύναμο πλασέ να καταλήγει άουτ. Ο Λεβαδειακός είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μάρτινς, που βιάστηκε και δεν εκτέλεσε σωστά, ενώ ο Ολυμπιακός αναλώθηκε σε λάθη και μακρινά σουτ. Ο Μήτρογλου λίγο πριν περάσει εκτός, στο τέλος του πρώτου μέρους, έχασε μια ευκαιρία, που δεν χάνεται, καθώς μέσα από την περιοχή η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Λεβαδειακού.



Ο Έλληνας φορ είναι η αλήθεια ότι χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα, κάτι που δείχνει άλλωστε και με τις εμφανίσεις του, καθώς δεν έχει την απαραίτητη φυσική κατάσταση, ούτε την εκρηκτικότητα που διέθετε. Ο Μίτσελ ήταν έξαλλος στην ανάπαυλα, και πέρασε άμεσα τον Φουστέρ και τον Ολαιτάν. Και πάλι δικαιώθηκε, καθώς ο Νιγηριανός φορ έκανε το 1-0, μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Σαβιόλα, που ήταν πανταχού παρών, άσχετα ότι δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός άρχισε να παρουσιάζει πιο ελκυστικό πρόσωπο, απείλησε την εστία του Λεβαδειακού και με δεύτερο γκολ, αλλά ο Ολαιτάν σε δύο περιπτώσεις και ο Φουστέρ σε άλλη μία δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Το έκανε όμως ο Χολέβας, μετά από πολύ ωραία πάσα του Τσόρι( η 3η αλλαγή του Ολυμπιακού), που με δυνατό σουτ τελείωσε το παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.



Επιστροφή στις νίκες λοιπόν μετά το Χ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, με τον Ολυμπιακό μάλιστα να αυξάνει και τη διαφορά του στο +11 από τον Πάοκ, που ηττήθηκε το βράδυ του Σαββάτου με 2-0 από τον Πανιώνιο. Πάντως η εικόνα της ομάδας πρέπει να αλλάξει, καθώς όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, οι ερυθρόλευκοι σπατάλησαν ένα ημίχρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου