Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μαρτυρικός μήνας κόντρα στο όνειρο



Τη στιγμή που τελείωνε ο πρώτος αγώνας με την Μάντσεστερ στο Φάληρο, μια σύγχυση κυριαρχούσε στο φαληρικό γήπεδο. Είναι αλήθεια, ο Ολυμπιακός έχει μόλις σημειώσει την μεγαλύτερη νίκη του στην Ευρώπη, θα μας τρελάνει και άλλο ο Μίτσελ . Που μπορεί να φτάσει στην Ευρώπη πια αυτός ο Ολυμπιακός ;
Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα από το 2013 ουσιαστικά, δεν έμεναν πολλά να του αποσπούν την προσοχή από την Ευρώπη! Ποιος νοιάζεται μωρέ για την Ελλαδίτσα των τόσων προβλημάτων ; Χαλαρά το έχουμε το αήττητο και το ρεκόρ των γκολ! Πάμε για Ευρώπη... Φεύ! Επί δύο μήνες μετά από 2 τεσσάρες με Καλλονή και Αστέρα, το χάος ! Χαμένος στη μετάφραση ο πρωταθλητής, κανένα πάθος , καμία διάθεση παρά μόνο πότε οι εκλάμψεις του μικρού Ολαιτάν και του αειθαλή Ιμπαγάσα καθώς και η διάθεση των Πέρεζ, Βαλντέζ να αποδείξουν πράγματα. Νίκες με θέαμα- σούπα και φτωχή παραγωγικότητα.

Κάποια στιγμή θα το πλήρωνε . Με τον χειρότερο τρόπο μάλιστα. Έτσι το ήθελε η μπάλα ο Παναθηναικός να του σπάσει την έδρα , ντροπιάζοντας και επισκιάζοντας μάλιστα τον άθλο με την Μάντσεστερ λίγες μέρες νωρίτερα. Σειρά πήρε ο Πάοκ στην Τούμπα και πολύ αναρωτήθηκαν μήπως εκείνη η ήττα προκάλεσε περισσότερα προβλήματα. Δικαίωμα αμφισβήτησης από μια όμαδα που κατέβηκε στο Φάληρο και έφυγε με ένα βαρύ 4-0, μη δείχνοντας ικανή για κάτι παραπάνω από την 2η θέση. ΟΙ ήττες με τον Αστέρα και τον ΠΑΣ απλά συμπληρωσαν το παζλ της καταστροφής και η ήττα με 3-0 από την Μάντσεστερ ήταν το κομμάτι που συνέδεσε έναν πολύ άσχημο μήνα σε μια καλή χρονιά για τους ερυθρόλευκους.

Κακά τα ψέμματα, εκεί ήταν το μυαλό όλων. Η πρόκριση στους 8, ειδικα μετά και την νίκη μισή πρόκριση στον πρώτο αγώνα. Η Μάντσεστερ όμως έχει πολύ βαριά φανέλα και δυσκολεύτηκε μεν αλλά τον στόχο της τον πέτυχε. Το άγχος νίκησε τον Ολυμπιακό, που σε τόσες ευκαιρίες μέσα στην Αγγλία δεν πήρε το ένα και μόνο γκολ που του αρκούσε. Έφτασε πολύ ψηλά αλήθεια. Αλλά θέλουμε πάντα το κάτι παραπάνω. Όλοι το ήθελαν και όλοι το πίστευαν.


3 ματς έχουν μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και τα 3 είναι κρίσιμα και καλή ευκαιρία να σβήσει αυτή την κακή παρένθεση. Η φιέστα με τον Απόλλωνα ας χαρίσει στον κόσμο χαρά, που φυσικά δεν ξέρουμε αν θα δείξει τη διάθεση να γεμίσει το γήπεδο. Ο ημιτελικός με τον Πάοκ κρύβει την μεγάλη πρόκληση και ο τελικός με τον Παναθηναικό την εξιλέωση. Αν ο Ολυμπιακός μείνει όρθιος στην Τούμπα, σε μια έδρα που έχει νικήσει ΜΟΝΟ  η ... μικρή κατά τα άλλα Μπενφίκα , θα ρίξει μια γερή γροθιά στο στόμαχι των αμφισβητών του. Στον τελικό θα συνατήσει τον Πάο. Το 1-0 υπέρ του Όφη είναι αρκετά μικρό σκορ για να κρατηθεί και όλοι θέλουμε τελικό αιωνίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου