Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ένα ντέρμπι, ένας τίτλος...



Αφήνοντας για λίγο στην  άκρη την νίκη επί της Μάντσεστερ, το ελληνικό πρωτάθλημα περιμένει τον Ολυμπιακό και ο μεγάλος του αντίπαλος έρχεται στο Φάληρο για 27η αγωνιστική. Μια αγωνιστική που ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα . σε περίπτωση που ο Πάοκ χάσει βαθμούς με τον Εργοτέλη.

Το σημαντικό βέβαια δεν είναι το πρωτάθλημα ή η μαθηματική κατάκτηση αυτού. Το γόητρο παίζει συνεχώς στις τάξεις των ερυθρολεύκων, που θέλουν να ρεφάρουν την πολύ κακή εικόνα του περασμένου έτους, με το 1-1 ανάμεσα στις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για τον Ολυμπιακό. Δύο χρόνια άλλωστε έχει να νικήσει ο Ολυμπιακός στο Φάληρο τους πράσινους και δεν θέλουν να γίνουν 3 τα ματς που ο Πάο έφυγε με ψηλά το κεφάλι.

Δεν θα είναι ένα εύκολο ντέρμπι όπως πολλοί νομίζουν. Ένας φρέσκος και νεανικός Πάο με γρήγορους παίκτες που πιέζουν σωστά θα έρθει στο Φάληρο για να διεκδικήσει ακόμα και το τρίποντο. Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν κινδινεύει. Η ποιότητα των παικτών του είναι τέτοια που τον χρίζει φαβορί, αλλά αν πάρει στα ψηλά τον αγώνα τότε θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Ο Αναστασίου έδειξε και στον αγώνα του πρώτου γύρου ότι διαβάζει σωστά το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αυτό καλείται να κάνει και τώρα σε μια πιο δύσκολη αποστολή βέβαια.

 Η κατάσταση των παικτών του Ολυμπιακού μετά το ματς της Τρίτης θα είναι ίσως το μόνο στοιχείο που θα ανησυχεί ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, αλλά η θέληση όλων να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι ουσιαστικά του λύνει τα χέρια. Σε ένα γεμάτο γήπεδο, ποιος δεν θέλει να πανηγυρίσει τη νίκη ή ακόμα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος; Και το κίνητρο είναι μεγάλο, αλλά και ο αντίπαλος είναι ο αιώνιος. Ακόμα και αν ο Πάοκ μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια( που άραγε ;) , οι πράσινοι πάντα θα είναι επικίνδυνοι και ανταγωνιστικοί.

Δεν θα έχει την αίγλη προηγούμενων ετών. Το μαρτυρά και η διαιτησία, ακόμα και αν οι αριθμοί δεν παίζουν μπάλα στα ντέρμπι. Αλλά ένα γεμάτο γήπεδο και οι δηλώσεις των προπονητών για το παιχνίδι είναι θετικοί προάγγελοι.

Οι νέοι πάντως σήμερα θριάμβευσαν με 4-0 στο γήπεδο του Ρέντη και έδωσαν το μήνυμα στους μεγάλους...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου