Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η σφαγή από τον Παλοτάϊ




Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άντερλεχτ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League,  και σίγουρα στο μυαλό των παλιότερων φιλάθλων της ομάδας θα «στριφογυρίζει» ένα αξέχαστο ματς κόντρα στους Βέλγους που «σημαδεύτηκε» από απίστευτα διαιτητικά λάθη.

Οι περισσότεροι νεαροί φίλαθλοι θα φέρνουν σίγουρα στο μυαλό τους το πρόσφατο φιλικό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 με γκολ του Σιόβα. Και όμως, ο Ολυμπιακός έχει αναμετρηθεί παλαιότερα με την βελγική ομάδα, πάλι σε ευρωπαϊκό θεσμό, ένα ματς όπου πολλοί Ολυμπιακοί θα ήθελαν να ξεχάσουν. Και ο λόγος δεν ήταν η ομάδα, αλλά ένας διαιτητής…

Τη σεζόν 1974-1975 ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την τωρινή ομάδα του Γιώργου Σαμαρά, τη Σέλτικ την οποία νίκησε στην Ελλάδα με 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 στη Σκωτία, πέρασε στην επόμενη φάση. Εκεί συνάντησε την Άντερλεχτ, όπου ήταν μια αρκετά δυνατή ομάδα εκείνα τα χρόνια και ειδικά στην έδρα της πολλοί αντίπαλοι δυσκολεύονταν να την αντιμετωπίσουν. Ο Ολυμπιακός υπέστη βαριά ήττα με 5-1 στο Βέλγιο, αλλά το γκολ( με πέναλτι) του Βιέρα, κράταγε ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση. Βέβαια όλα ήταν δύσκολα στα χαρτιά, καθώς ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε στο γήπεδο της Πάτρας την Άντερλεχτ με 3-0 και από … συγκυρίες δεν κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή ( το ματς έγινε στην Πάτρα, καθώς στο παιχνίδι με την Σέλτικ ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί τιμωρία της έδρας λόγω επεισοδίων των οπαδών του).

Ο Μάικ Γαλάκος με χατ τρικ χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό που ‘’έβραζε’’ με τον διαιτητή Παλοτάι , καθώς του ακυρώθηκαν -λανθασμένα- δύο γκολ οφσάιντ ( σκόρερ πάλι ο Γαλάκος) και δεν δόθηκε ένα πέναλτι στον Σταυρόπουλο. Έτσι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία του στην Ευρώπη. Μάλιστα μετά από λίγο καιρό ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Νίκος Γουλανδρής αποχώρησε λέγοντας: «Φεύγω αηδιασμένος από το ποδόσφαιρο».

 
Ελπίζουμε την Τετάρτη το βράδυ ο Ολυμπιακός να χαρίσει ανάλογες στιγμές στους φίλους του, παίρνοντας θετικό αποτέλεσμα, χωρίς ωστόσο να έχει την ίδια αντιμετώπιση από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου